Viikon teema ☆ Axis powers hetalia

päätin ihan omasta ideastani aloittaa viikon teema-jutut. ne tulevat kerran viikossa ja teema on aina eri.

Axis Powers Hetalia (jap. Axis powers ヘタリア) on Himaruya Hidekazin luoma manga, josta on tehty myös anime. Sarja on antropomorfistisin moehahmoin kerrottua komediaa, jossa jokaista maata edustaa stereotyyppi. Tapahtumat sijoittuvat enimmäkseen maailmansotien aikakauteen. Maiden historialliset ja poliittiset suhteet kuvataan sosiaalisena ja romanttisena kanssakäymisenä hahmojen välillä.

”Hetalia” on tekaistu sanaleikki, jossa yhdistyvät japanin kielen sanat ”Itaria” (Italia) ja ”hetare” (hyödytön). Hetaria siis tarkoittaa ”hyödytöntä Italiaa” viitaten Italian armeijan heikkoon menestykseen maailmansodissa. Italia on myös sarjan päähahmo. Tähän mennessä sarjassa on esitelty yli 40 maata.

Himaruya loi Hetalian alun perin nettisarjakuvaksi vuonna 2003. Nyt sarjaa on julkaistu mangakirjana kaksi numeroa ja animea alettiin esittää netissä tammikuussa 2009. Lisäksi sarjasta on julkaistu Drama-CD:itä ja Hetalia-elokuvan pitäisi ilmestyä vuonna 2010.

lähde on wikipedia 8---) itse seurailen välillä hetaliaa. hahmot ovat siis maita ja niillä on oma nimi sarjassa. esimerkiksi Suomen nimi on Tino Väinänöinen. Wikipedia on ystävä, tässä teille linkki jos kiinnostuitte hetaliaa katsomaan; http://www.watchanimeon.com/search/axis+powers+hetalia

 

tässä oli tämä tällä kertaa :---) kommentit vaan tulemaan !